L'empresa‎ > ‎

Exemples & casos d'estudi

      
Es detallen casos i exemples d'aplicacions dels nostres serveis

Cas d'estudi – Easy to market Geriàtric Mas Denís, S.L.

publicado a la‎(s)‎ 22 jul 2013, 8:22 por Andreu Pérez   [ actualizado el 23 jul 2013, 7:59 ]

Cas d'estudi – Easy to market Geriàtric Mas Denís, S.L.

Cas d' Easy to Market engloba tot una gama de serveis orientada a la millora del posicionament de les petites i mitjanes empreses mitjançant la diferenciació a través de l’elaboració d’una proposta de serveis destacada de la competència i recolzada per un pla estratègic de màrqueting i promoció per finalment aconseguir millorar les vendes.

 El sector de la tercera edat és d’una banda un sector en creixement, però d’altra banda, és un sector que requereix d’una excel·lent gestió per sobreviure.

 Degut als requeriments legals cada vegada més aquest sector ha de suportar unes normatives que provoquen un increment de costos que només es pot pal·liar amb una excel·lent gestió dels recursos.

 Geriàtric Mas Denís, S.L. va venir a unes píndoles empresarials que vam celebrar al Tecnocampus de Mataró i va sortir amb una idea clara : haig de fer màrqueting si vull millorar.

 Geriàtric Mas Denís, S.L. era un geriàtric de tota la vida, ubicat al costat de Granollers, que ja l’estava dirigint la segona generació. Amb un ambient molt familiar i un personal molt ben qualificat, la direcció tenia clar que calia millorar el seu posicionament i disposar d’una estratègia per poder començar a gestionar la demanda que en els darrers anys havia anat minvant.

 Van contactar amb Marketeasing precisament per definir una estratègia que els permetés abordar el mercat amb garanties d’èxit.

 Vam començar a treballar amb un anàlisi de posicionament del negoci, comparant amb el sector i creant un discurs diferenciador i sòlid amb la seva idiosincràsia i posicionament de sempre.

 A partir aquí vam elaborar un pla d’acció que contenia diferents línies estratègiques:

1.    Orientar-se 360º al client. Adaptant el model de gestió actual per especialitats, a un model de gestió transversal que es centrés en els residents i les seves famílies.

2.    Millorar el posicionament local. Creant mecanismes d’obertura del centre cap a l’exterior fomentant accions de col·laboració amb altres entitats i al mateix temps, fer difusió i donar visibilitat del centre a l’entorn local.

3.    Liderar l’evolució del sector de la tercera edat al Vallès Oriental. Promovent activitats amb entitats i organitzacions locals que també treballessin dins del sector.

 Actualment Geriàtric Mas Denís, S.L. està desenvolupant accions de difusió i promoció a través d’internet, ràdio, premsa i events locals que ell mateix promociona amb altres entitats de la zona.

 En els darrers 6 mesos ha estat participant en accions de promoció one2one de canal que han donat molt bons resultats (cobrint tota la capacitat del centre) , i també fent accions per donar visibilitat a la tercera edat dins de la societat local.

 Des de la posada en servei del pla estratègic de màrqueting, Marketeasing estem treballant conjuntament amb els responsables de les diferents línies de negoci, en donar el suport necessari per consolidar el posicionament local i intensificar i ampliar-lo arreu del Vallès Oriental.

Cas d'estudi – Easy to market La platja restauració, S.L.

publicado a la‎(s)‎ 25 jun 2013, 8:51 por Andreu Pérez   [ actualizado el 25 jun 2013, 9:04 ]

Easy to Market engloba tota una gama de serveis orientada a la millora del posicionament de les petites i mitjanes empreses mitjançant la diferenciació a través de l’elaboració d’una proposta de serveis destacada de la competència i recolzada per un pla estratègic de màrqueting i promoció per finalment aconseguir millorar les vendes.

Restaurant La Platja, S.L.  és una empresa del sector de la restauració que té dos restaurants amb un públic clarament diferenciat i una empresa de catering.

La Platja és un restaurant a peu de platja que ofereix menú de cuina tradicional amb peix i marisc, que sempre ha treballat un públic familiar, de celebracions i empreses.

El Recés, en canvi, tot i estar a tocar del de La Platja, és un restaurant de menú diari, amb especialització en tapes, que al mateix temps fa de botiga de producte d’alta qualitat per a les embarcacions del port a on s'hi troba.

La Platja restauració, S.L. va contactar amb Marketeasing perquè volíen millorar el posicionament de l’empresa de càtering i treballar la promoció dels dos restaurants, ja que la demanda havia caigut i calia revifar el negoci.

Després de fer un estudi de la seva situació es va contractar e servei Easy to Market, un servei integral de posicionament i elaboració d’una estratègia de màrqueting, amb l’objectiu de tenir les primeres accions de promoció en marxa a partir de 3 mesos des de l’inici del projecte.

El procés es va dur en tres fases clarament diferenciades :

1.    Anàlisis de posicionament de cadascun dels negocis de l’empresa a on es va fer un anàlisi intern de l’empresa per elaborar el seu posicionament recolzant-nos en els punts fort, i després es va fer un anàlisi extern de la competència per identificar els trets diferenciadors que es podien alinear amb les nostres fortaleses i oportunitats.

2.    Pla de màrqueting i promoció , que va englobar els 3 negocis amb un pla de promoció conjunt durant les diferents èpoques de l’any.

3.    Execució de les primeres accions de promoció, que van començar per una adaptació de la marca al nou posicionament, i  una difusió i promoció dels restaurants dins de l’àmbit local vinculant-nos amb entitats de la zona interessades en fer accions conjuntes.

Actualment, La Platja restauració, S.L. disposa de dos restaurants que comencen a tenir un posicionament clarament diferenciat dins de l’entorn local i que es promocionen per diferents canals :

1.    Promoció events i activitats locals

2.    Anuncis en premsa

3.    Creació d’events

4.    Anunvis i promoció ràdio local

5.    Creació planes a xarxes socials

6.    Creació comunitat de clients del nostre club gastronòmic

7.    Enviament newsletters informatius

8.    Elaboració d’una nova web

Des de la posada en marxa, el restaurant La Platja s’ha donat a conèixer a la platja i el seu entorn amb l creació de servei de platja i productes adaptats per als banyistes, però també ha començat a incorporar el segment de clients de nits amb els serveis de sopars a la fresca aprofitant el bon temps de l’estiu, i adaptant espais chill-out i activitats nocturnes.

El restaurant El Recés, treballa activament el càtering al port, havent-se posicionat en el primer estiu, en el restaurant d’aprovisionament dels vaixells, i creant una línia de productes de primera necessitat per aquest segment.

El producte de proximitat i una cura molt especial per la qualitat són els pilars bàsics del posicionament que combinats amb la creativitat, experiència i formació del seu chef en la rebosteria artesanal d’alta qualitat, comencen a posicionar als seus restaurants dins de l’àmbit local.

Actualment estem treballant en consolidar el club de gastronomia que es va crear i que en 3 mesos, gràcies a l’estratègia de promoció que es va dur a terme, va arribar a més de 300 socis, que mensualment reben un butlletí amb les novetats i avantatges del club.

Case study - Easy to Export Torres ebenistes, S.L.

publicado a la‎(s)‎ 9 may 2013, 11:23 por Andreu Pérez   [ actualizado el 9 may 2013, 11:26 ]

Easy to Export és una gama de serveis de Marketeasing orientada a oferir a les petites i mitjanes empreses, un suport per dur a terme els seus processos d’internacionalització, des de l’assessorament i aplicació de metodologies d’estudi i anàlisis de mercats orientades a l’èxit.

Torres ebenistes, S.L.  és una empresa que fabrica moble d’alta qualitat per a particulars i despatxos d’empreses d’alta direcció, i distribueix també moble d’alta gama a través dels seus punts de venda.

Degut a la caiguda constant de la demanda, Torres ebenistes, S.L. havia iniciat un procés d’expansió cap a mercats internacionals, començant per afiliant-se a associacions sectorials, clústers i expedicions programades, deixant una bona quantitats de recursos materials i humans, sense veure resultats a curt i mig termini.

Torres ebenistes, S.L. veia clar que això s’havia de fer d’una altra manera, i li va convèncer la nostra proposta àgil i orientada a resultats amb una metodologia clara.

Un cop analitzat el seu cas, li vam oferir des de Marketeasing 3 dels 4 serveis que hi ha dins de la línia Easy to Export :

1.       Viability . Una solució orientada a seleccionar aquells països idonis per dur a terme l’exportació d’uns determinats productes.

2.       Prospect. Una solució orientada a seleccionar dins d’un país i per uns productes en concret, els distribuïdors idonis.

3.       Market. Una solució orientada a definir un pla estratègic de màrqueting (competència, preus, canals distribució i canals de difusió, principals distribuïdors) i recomanacions estratègiques específiques per un país i uns productes en concret

Faltava Field, un quart servei que engloba tot el suport a les tasques de concertació de visites, contractació d’intèrpret i altres recursos, i preparació de les rondes de negociació amb cada distribuïdor, entenent que ja es durien a terme més endavant.

Torres ebenistes, S.L. es va decidir a començar per Viability, i el mes de Juny de 2012 havíem assignat al projecte un director de projectes i un consultor sènior d’internacionalització.

Al cap d’un mes teníem ja d’una llista dels països idonis per dur a terme l’exportació, amb les tendències de mercat, volums d’oferta i demanda de productes similars, països competència, etc...

A partir d’aquí Torres ebenistes S.L. va decidir-se per Bèlgica, França i UK, en aquest ordre de prioritat, i va contractar els serveis de Market.

També va ser en aquets punt quan per recomanació de Marketeasing, Torres ebenistes, S.L. va incorporar un responsable de la seva plantilla, i vam poder definir conjuntament per a cada país target uns models de comercialització, estratègia de preus, llistes de distribuïdors i models de comercialització, tot i que val a dir que no tota la informació es va poder trobar per cada país, i que alguns països disposaven d’una informació més exhaustiva que altres, però en tots els casos, la informació era prou exhaustiva per disposar d’una estratègia clara d’expansió..

Al Setembre de 2012, Torres ebenistes, S.L. disposava d’una estratègia d’expansió per països, amb una llista d’accions a desenvolupar valorades i planificades en el temps.

A partir d’aquí va decidir començar a executar els plans definits i actualment treballem en el seguiment i control de l’execució de cadascun dels plans.

1-3 of 3

Comments