Cas d'estudi – Easy to market La platja restauració, S.L.

publicado a la‎(s)‎ 25 jun 2013, 8:51 por Andreu Pérez   [ actualizado el 25 jun 2013, 9:04 ]
Easy to Market engloba tota una gama de serveis orientada a la millora del posicionament de les petites i mitjanes empreses mitjançant la diferenciació a través de l’elaboració d’una proposta de serveis destacada de la competència i recolzada per un pla estratègic de màrqueting i promoció per finalment aconseguir millorar les vendes.

Restaurant La Platja, S.L.  és una empresa del sector de la restauració que té dos restaurants amb un públic clarament diferenciat i una empresa de catering.

La Platja és un restaurant a peu de platja que ofereix menú de cuina tradicional amb peix i marisc, que sempre ha treballat un públic familiar, de celebracions i empreses.

El Recés, en canvi, tot i estar a tocar del de La Platja, és un restaurant de menú diari, amb especialització en tapes, que al mateix temps fa de botiga de producte d’alta qualitat per a les embarcacions del port a on s'hi troba.

La Platja restauració, S.L. va contactar amb Marketeasing perquè volíen millorar el posicionament de l’empresa de càtering i treballar la promoció dels dos restaurants, ja que la demanda havia caigut i calia revifar el negoci.

Després de fer un estudi de la seva situació es va contractar e servei Easy to Market, un servei integral de posicionament i elaboració d’una estratègia de màrqueting, amb l’objectiu de tenir les primeres accions de promoció en marxa a partir de 3 mesos des de l’inici del projecte.

El procés es va dur en tres fases clarament diferenciades :

1.    Anàlisis de posicionament de cadascun dels negocis de l’empresa a on es va fer un anàlisi intern de l’empresa per elaborar el seu posicionament recolzant-nos en els punts fort, i després es va fer un anàlisi extern de la competència per identificar els trets diferenciadors que es podien alinear amb les nostres fortaleses i oportunitats.

2.    Pla de màrqueting i promoció , que va englobar els 3 negocis amb un pla de promoció conjunt durant les diferents èpoques de l’any.

3.    Execució de les primeres accions de promoció, que van començar per una adaptació de la marca al nou posicionament, i  una difusió i promoció dels restaurants dins de l’àmbit local vinculant-nos amb entitats de la zona interessades en fer accions conjuntes.

Actualment, La Platja restauració, S.L. disposa de dos restaurants que comencen a tenir un posicionament clarament diferenciat dins de l’entorn local i que es promocionen per diferents canals :

1.    Promoció events i activitats locals

2.    Anuncis en premsa

3.    Creació d’events

4.    Anunvis i promoció ràdio local

5.    Creació planes a xarxes socials

6.    Creació comunitat de clients del nostre club gastronòmic

7.    Enviament newsletters informatius

8.    Elaboració d’una nova web

Des de la posada en marxa, el restaurant La Platja s’ha donat a conèixer a la platja i el seu entorn amb l creació de servei de platja i productes adaptats per als banyistes, però també ha començat a incorporar el segment de clients de nits amb els serveis de sopars a la fresca aprofitant el bon temps de l’estiu, i adaptant espais chill-out i activitats nocturnes.

El restaurant El Recés, treballa activament el càtering al port, havent-se posicionat en el primer estiu, en el restaurant d’aprovisionament dels vaixells, i creant una línia de productes de primera necessitat per aquest segment.

El producte de proximitat i una cura molt especial per la qualitat són els pilars bàsics del posicionament que combinats amb la creativitat, experiència i formació del seu chef en la rebosteria artesanal d’alta qualitat, comencen a posicionar als seus restaurants dins de l’àmbit local.

Actualment estem treballant en consolidar el club de gastronomia que es va crear i que en 3 mesos, gràcies a l’estratègia de promoció que es va dur a terme, va arribar a més de 300 socis, que mensualment reben un butlletí amb les novetats i avantatges del club.

Comments