Case study - Easy to Export Torres ebenistes, S.L.

publicado a la‎(s)‎ 9 may 2013, 11:23 por Andreu Pérez   [ actualizado el 9 may 2013, 11:26 ]

Easy to Export és una gama de serveis de Marketeasing orientada a oferir a les petites i mitjanes empreses, un suport per dur a terme els seus processos d’internacionalització, des de l’assessorament i aplicació de metodologies d’estudi i anàlisis de mercats orientades a l’èxit.

Torres ebenistes, S.L.  és una empresa que fabrica moble d’alta qualitat per a particulars i despatxos d’empreses d’alta direcció, i distribueix també moble d’alta gama a través dels seus punts de venda.

Degut a la caiguda constant de la demanda, Torres ebenistes, S.L. havia iniciat un procés d’expansió cap a mercats internacionals, començant per afiliant-se a associacions sectorials, clústers i expedicions programades, deixant una bona quantitats de recursos materials i humans, sense veure resultats a curt i mig termini.

Torres ebenistes, S.L. veia clar que això s’havia de fer d’una altra manera, i li va convèncer la nostra proposta àgil i orientada a resultats amb una metodologia clara.

Un cop analitzat el seu cas, li vam oferir des de Marketeasing 3 dels 4 serveis que hi ha dins de la línia Easy to Export :

1.       Viability . Una solució orientada a seleccionar aquells països idonis per dur a terme l’exportació d’uns determinats productes.

2.       Prospect. Una solució orientada a seleccionar dins d’un país i per uns productes en concret, els distribuïdors idonis.

3.       Market. Una solució orientada a definir un pla estratègic de màrqueting (competència, preus, canals distribució i canals de difusió, principals distribuïdors) i recomanacions estratègiques específiques per un país i uns productes en concret

Faltava Field, un quart servei que engloba tot el suport a les tasques de concertació de visites, contractació d’intèrpret i altres recursos, i preparació de les rondes de negociació amb cada distribuïdor, entenent que ja es durien a terme més endavant.

Torres ebenistes, S.L. es va decidir a començar per Viability, i el mes de Juny de 2012 havíem assignat al projecte un director de projectes i un consultor sènior d’internacionalització.

Al cap d’un mes teníem ja d’una llista dels països idonis per dur a terme l’exportació, amb les tendències de mercat, volums d’oferta i demanda de productes similars, països competència, etc...

A partir d’aquí Torres ebenistes S.L. va decidir-se per Bèlgica, França i UK, en aquest ordre de prioritat, i va contractar els serveis de Market.

També va ser en aquets punt quan per recomanació de Marketeasing, Torres ebenistes, S.L. va incorporar un responsable de la seva plantilla, i vam poder definir conjuntament per a cada país target uns models de comercialització, estratègia de preus, llistes de distribuïdors i models de comercialització, tot i que val a dir que no tota la informació es va poder trobar per cada país, i que alguns països disposaven d’una informació més exhaustiva que altres, però en tots els casos, la informació era prou exhaustiva per disposar d’una estratègia clara d’expansió..

Al Setembre de 2012, Torres ebenistes, S.L. disposava d’una estratègia d’expansió per països, amb una llista d’accions a desenvolupar valorades i planificades en el temps.

A partir d’aquí va decidir començar a executar els plans definits i actualment treballem en el seguiment i control de l’execució de cadascun dels plans.

Comments